Naast de waterfles kreeg ik van Hunkemöller ook de Shine Brightly Body Bronzer toegestuurd die onmiddellijk mijn koffer invloog. Ik nam hem net als de waterfles mee op mijn vakantie naar Almeria in Spanje, eind september. 25 jaar geleden werkte ik er enkele seizoenen als reisleidster en nu hadden we een reünie georganiseerd met de crew van toen. Perfecte gelegenheid om aan de anderen ook hun mening te vragen. Bovendien was mijn zomerbruin als grotendeels verdwenen dus ik was best nieuwsgierig wat die bronzing olie als effect kon hebben.

De try out

‘s Avonds op het terras van onze vakantiewoning, vraag ik de anderen hun mening.

Shine brightly body bronzer Hunkemöller

Iedereen is bereid om mee te testen en de Body Bronzer gaat van hand tot hand. Zelf luister ik eerst even naar de commentaren. Eentje in het gezelschap heeft een gevoelige huid en is meteen enthousiast: het product smeert makkelijk open. Geen strepen dus erg makkelijk aan te brengen. Ze ziet ook meteen het resultaat. Een subtiel effect , weliswaar. Niet veel kleurverschil maar haar huid begint duidelijk te glanzen en vertoont subtiel enkele speelse glinsteringen. Dit is duidelijk geen self tan (waarvan ik zelf niet zo’n fan ben) maar eerder een huidverzorgingsproduct.

Test Body Bronzer Hunkemöller

Dan is het mijn beurt om te testen. Ik smeer mijn armen in en krijg ook meteen een mooie gloed. Mijn huid voelt zacht en soepel aan. De geur van het product is verrassend en doet wat aan noten denken. Even kijken waaruit de bronzer is samengesteld.

Marokkaans goud

Op de productpagina lees ik dat de Body Bronzer gebaseerd is op natuurlijke oliën en zowel arganolie als vanille-extract bevat. Dat laatste ken ik maar eerlijk gezegd heb ik nog nooit over arganolie gehoord dus ik zoek het even op. De informatie die ik online vind, klinkt veelbelovend. Arganolie wordt ook vloeibaar Marokkaans goud genoemd.
Het blijkt dus om een zeldzame, bijzondere olie te gaan die meer dan €100 per liter kan kosten.  Deze hoge prijs is het gevolg van een arbeidsintensieve oogst. Arganolie wordt namelijk gewonnen uit pitten van vruchten die aan de arganboom groeien. Vruchten die lijken op olijven maar voor ons niet eetbaar zijn.

Arganboom
De vruchten van de arganboom

Wat wij, mensen, gebruiken, zijn de pitten in de harde noot binnen de vrucht. Niet makkelijk om ze eruit te halen, je hebt namelijk behoorlijk wat kracht nodig. Het gezegde ‘harde noten kraken’ wordt als het ware volledig in praktijk gebracht.

Noten en pitten van de vruchten van de arganboom
De noten en zaden uit de vruchten

Nu is dit allemaal leuk en interessant maar welk voordeel heeft die arganolie? Wel, arganolie is erg goed voor de huid. Het geeft een natuurlijke bescherming, maakt een (droge) huid in een mum van tijd glad en soepel en is geschikt voor elk huidtype.

Gebruik

Na die eerste keer gebruik ik de body bronzer dagelijks. Ik merk dat de olie mijn huid beschermt en voedt. De arganolie doet dus haar werk. En door de glans blijft mijn opgespaarde bruine kleur uit Spanje langer behouden.

Ik wist vooraf niet dat Hunkemöller dit in zijn gamma heeft. Ik associeerde ze steeds met (onder)kleding, nachtmode en badjassen, maar ze hebben ook een aantal strandaccessoires.

Het product is online verkrijgbaar en kost € 10,99. Bij aankoop van twee stuks, krijg je 50% korting op het tweede exemplaar.