Midden september kreeg ik van Hunkemöller een waterfles met fruitfilter toegestuurd, uit hun assortiment strandaccessoires. Perfecte timing want enkele dagen later vertrok ik voor een weekje naar Zuidoost-Spanje, waar de wereldkaarten nog mooi oranje kleurden.
Ik stopte mijn nieuwe aanwinst meteen in mijn koffer. Een goed idee bleek al snel want ik heb ze intensief gebruikt. 

Gebruik van de waterfles

Op de website van Hunkemöller stond geen indicatie van de inhoud dus ik wist niet goed hoeveel erin kon. Dat bleek 75 cl te zijn. Perfect voor mij want ik drink nu eenmaal heel veel water. En in het zonnige Zuiden is zo’n grote fles geen overbodig luxe.
De fles is praktisch, met een handige sluiting, die je open- en dichtklapt. Geen afschroefdop dus. Ik ondervond vooral deze voordelen: openen en sluiten gaat heel snel, je moet de dop niet in je andere hand houden en er is geen gevaar dat je de fles achteraf maar halverwege sluit. Helemaal top vond ik het uitklapbare handvat. Dit maakt het extra makkelijk om de fles mee op stap te nemen.

waterfles met fruitfilter Hunkemöller - handig handvat

De eerste dagen vulde ik de fles vooral met water. Tot ik verleden maandag bij een vriendin belandde die in een finca in de bergen woont. Ze had een frisse kan water met zomerse groenten op tafel staan en toen die leeg was, vulde ik de fruitfilter met een assortiment aan stukjes fruit uit de kan. De filter is breed genoeg om er moeiteloos grotere stukken fruit in te stoppen. Na een tijdje kreeg ik lekker fruitwater en het oogde nog mooi ook in de transparante fles.  

Hunkemöller waterfles met fruit in verschillende kleuren

De toon was gezet en enkele dagen later probeerde ik het met aardbeien. Wat ijsblokjes toevoegen, een paar uurtjes in de koelkast en het fruitwater was lekker fris zodat ik moeiteloos de hitte kon trotseren.

Hunkemöller waterfles met aardbeien in de fruitfilter

Materiaal

De waterfles is gemaakt van 100% Tritan Copolyester. Even opgezocht wat dit inhoudt (ik ben namelijk geen kenner) en ik ontdekte deze eigenschappen:

  • Veilig : Vrij van Bisfenol A (BPA) en van Bisfenol S (BPS), hormoonverstorende stiffen
  • Stevig en sterk: het verlengt de levensduur van het materiaal wat de afvalberg vermindert
  • Glashelder wat een mooie uitstraling geeft
waterfles Hunkemöller - de dorst lessen

Zowel op de productpagina als op de onderkant van de fles staat vermeld dat je de fles niet in de vaatwasser mag stoppen. Op zich geen probleem want dankzij de cilindervorm is ze makkelijk af te wassen. Ze in de microgolfoven plaatsen wordt ook afgeraden.

Wanneer ik verder op de productpagina naar advies speur, moet ik op een bepaald moment glimlachen. Er staat een uitklapbaar rubriekje met als titel wasadvies. Ik klik even op het pijltje en krijg wasvoorschriften zoals op etiketten van delicate kledingstukken. Handwas, geen droogkas en niet strijken luidt het advies 😊. Hunkemöller is vooral gericht op (onder)kleding, nachtmode, badjassen….en waarschijnlijk hanteren ze voor al hun producten dezelfde format in hun online shop.

Onderhoud

Zowel op de productpagina als op de onderkant van de fles staat vermeld dat je de fles niet in de vaatwasser mag stoppen. Op zich geen probleem want dankzij de cilindervorm is ze makkelijk af te wassen. Ze in de microgolfoven plaatsen wordt ook afgeraden. 

Wanneer ik verder op de productpagina naar advies speur, moet ik op een bepaald moment glimlachen. Er staat een uitklapbaar rubriekje met als titel wasadvies. Ik klik even op het pijltje en krijg wasvoorschriften zoals op etiketten van delicate kledingstukken. Handwas, geen droogkas en niet strijken luidt het advies 😊. Hunkemöller is in eerste instantie gericht op (onder)kleding en waarschijnlijk hanteren ze voor al hun producten dezelfde format in hun online shop.

Prijs/Kwaliteit

De fles kost € 14,99 en kan online besteld worden. Is dit een interessante prijs? Ik vind van wel. Goeie drinkflessen kunnen best prijzig zijn.
De hele week in Spanje heb ik ze intensief gebruikt en ik ben er erg tevreden over: de fles blijft mooi, ook na een aantal flinke uitwasbeurten en ze is super praktisch. Voor alle gelegenheden.

Ondanks het feit dat fles op de website onder het gamma strandaccessoires staat, kan ze voor meerdere gelegenheden gebruikt worden. Bij het sporten, tijdens uitstapjes, of op kantoor. Veel water drinken is essentieel. En met deze fles wordt het extra leuk.