Wandelen door de heuvels, met het gezin kamperen, fietsen door de bossen of juist uitgebreid shoppen. Het kan allemaal tijdens een vakantie in Nederland. Nederland is ontzettend veelzijdig, alleen hebben veel mensen dit nog niet zelf ontdekt. Waai uit aan de kust of maak een stedentrip naar steden als Amsterdam. Wij geven je alvast een paar tips bij het bezoeken van de onderstaande bestemmingen. 

Zeeland

Uitwaaien aan de kust? Dat kan ook gewoon in Nederland. In deze provincie ervaar je de ruimte als bevrijding. Je kunt je dagen doorbrengen aan het strand met kitesurfen, suppen of gewoon lekker luieren. Maar als je liever vaste grond onder je voeten wil houden kun je de indrukwekkende Deltawerken bezoeken en iets leren over de geschiedenis van Nederland. Daarnaast kun je elke ochtend, middag en avond genieten van de Zeeuwse keuken.

Limburg

Ga je een weekendje erop uit? Overweeg een dagje wellness met overnachting en kom volledig tot rust bij Thermae 2000, één van de grootste wellness centra in Nederland met maar liefst 60.000m2 wellness oppervlakte met thermale binnen- en buitenbaden, sauna’s, stoombaden, whirlpools en kuurprogramma’s. Niet zomaar een sauna in Limburg dus! Het welnessresort heeft ook een wellness hotel met maar liefst 4 sterren. Ontbijten in je badjas en vervolgens meteen doorlopen naar de sauna’s. Wie wil dat nu niet? 

Gelderland

Tijdens een bezoek aan Gelderland mag een wandeling in het Nationaal Park Veluwezoom absoluut niet missen. Dit grote natuurgebied in de provincie Gelderland is één van de mooiste plekken van Nederland. In het park vind je verschillende soorten landschappen, van weelderige bossen tot bloeiende heide en zelfs een zandverstuivering. Ook is het één van de weinige plekken in Nederland met heuvels wat leidt tot prachtige uitzichtpunten, waaronder Paviljoen de Posbank in Rheden.

Waddeneilanden

Wie nog niet de Waddeneilanden heeft bezocht moet hier onmiddellijk verandering in gaan brengen. Het unieke landschap van het Waddengebied is namelijk door UNESCO bestempeld als werelderfgoed. In het Nationaal Park Duinen van Texel kun je de enorme variatie in natuur perfect zien. Wandel of fiets door het park en geniet van het afwisselende landschap.

Zuid-Holland

Deze provincie biedt de ideale combinatie van strand, stad en cultuur. Bij Den Haag en het op fietsafstand gelegen Scheveningen (met zijn iconische pier) komt dit zelfs létterlijk samen. Ook vanuit de andere strandplaatsjes als Katwijk, Noordwijk en Kijkduin zijn tripjes naar de Hofstad zo gemaakt. Wil je graag cultuur snuiven? Dan is Delft een goede optie. Hier liggen namelijk de paalgraven van Oranjes en andere roemruchte Nederlanders.

Gastblog