Ik kreeg van Fotocadeau het aanbod om een fotocollage aan de wand te creëren met negen hexagons. Nu hebben we al behoorlijk wat decoratie hangen maar een van de muren in de slaapkamer van mijn dochter is nog kaal en smeekt al een tijdje om opgefleurd te worden. Ze is dus helemaal blij met dit voorstel en omdat het voor haar eigen kamer is, mag ze zelf de foto’s kiezen en de collage samenstellen.

Ze besluit rond een thema te werken om op die manier voor samenhang te zorgen. De keuze valt op beelden van onze reis naar Thailand. We hadden daar zoveel mooie dingen gezien dus materiaal genoeg.
Het is wat wikken en wegen bij het uitkiezen van de beelden maar na een paar eliminatierondjes is ze tevreden met de combinatie. Omdat de muur waarop ze bevestigd zullen worden anijsgroen is, letten we er ook op dat de tinten in de beelden bij de wandkleur passen. Na alles nog eens grondig gecontroleerd te hebben, gaan we over tot de bestelling.

Ik had al eerder positieve ervaringen met deze site, onder meer bij het bestellen van de foto op hout, en ook hier loopt het weer probleemloos. De hexa’s zijn er verschillende formaten. Wij krijgen er van 17 X 15 cm (het kleinste formaat), selecteren het aantal stuks en gaan dan naar het configuratiegedeelte:

De hexagons configureren

Het samenstellen is leuk om te doen. Na het opladen van de foto’s kun je verschuiven en ook in-en uitzoomen. We merken al snel dat zo’n hexagon een bepaalde dimensie geeft aan een foto en soms voor een ander effect zorgt. Bij  enkele beelden werkt deze vorm niet zo goed en bij andere komt de compositie net iets beter uit omdat er bepaalde elementen worden geaccentueerd. Gelukkig hebben we een aantal reservebeelden en uiteindelijk is alles naar wens geconfigureerd. We kiezen er ook voor om de foto’s kwalitatief te laten nakijken.

Bij het opgeven van het leveringsadres is het even opletten geblazen. We wonen in België en de site is afgestemd op Nederlandse adressen. In Nederland is, in tegenstelling tot bij ons, elk postnummer gecombineerd met 2 cijfers. Het systeem geeft voor mijn Belgisch adres dus steeds een foutmelding maar gelukkig ontdek ik al snel de optie ‘handmatig invoeren’ en dan lukt het perfect.

Bevestigingsmateriaal

Enkel dagen later ontvangen we de doos met de 9 hexa’s netjes verpakt, de beloofde plakstrips en een ophanghulpje.  Het is heel licht materiaal en kan dus aan elke overal opgehangen worden. Op de site las ik dat de hexxa’s uit forex gemaakt zijn. Een soort kunststof met een glad oppervlak.

Met negen zeshoeken zijn wat combinaties mogelijk en geven ook uitwijkmogelijkheden. Niets belet ons om binnen onafzienbare tijd er nog enkele toe te voegen en zo de wand verder te bekleden. Na wat try outs zijn we eruit en worden de hexa’s opgehangen. Er zit een handleiding bij de levering en die volgen we. Het is te zeggen, we proberen die te volgen. Normaal gezien moeten we na het plakken van twee plakstrips op elke zeshoek, er nog eens twee op moeten plakken maar dat gaat niet. Daarvoor zijn er niet genoeg geleverd.

Montage

We moeten het doen met een rondje. En verder is er sprake van een instructievideo op de website die echt niet te vinden is. Op zich geen ramp. Het lukt perfect met het aangeleverde kleefmateriaal en het afstandshoudertje is echt handig.

En dan het resultaat. De foto’s steken goed af tegen het felle groen en fleuren de wand op.

De collage is ook een mooie herinnering aan een fantastische reis. Een tijdje geleden nam ik me al voor om meer met mijn vakantie-foto’s te doen. Ik heb er al eentje op hout die ons interieur pimpt en ook een foto op canvas is een echte eyecatcher.

De uiteindelijke fotocollage

Lijken zo’n zeshoeken je iets? Profiteer dan van een korting van 50%. Deze is bovendien ook geldig voor foto’s op circles en squares. Gebruik hiervoor de code MP50 op fotocadeau.nl. Hun actie loopt tot oktober 2020.
Al deze vormen zijn beschikbaar in verschillende formaten zodat je dit kunt afstemmen op je beschikbare ruimte.

Ik heb deze hexagons gekregen met de vraag er iets over te schrijven. Het feit dat ik deze cadeau kreeg, heeft mijn mening over het product niet beïnvloed. Meer info in de disclaimer.