De vakantiedagen zijn aangevraagd want je bent van plan om er binnenkort op uit te trekken maar je hebt wel nog geen flauw benul waarheen. Begrijpelijk want met zoveel fantastische plekken in de wereld is het echt niet simpel om er net die geweldige bestemming uit te pikken. Die enkele kostbare weken per jaar wil je per slot van rekening toch zo goed mogelijk invullen, niet?
Gelukkig zijn er een aantal handige websites en apps die je helpen bij het plannen. En die je, eens gekozen, je ook helpen er het maximum uit te halen. Ik heb er een aantal bekeken.

Vakantiedealz

Vakantiedealz

Een geweldige vakantie-aanbieding scoren voor de laagste prijs… Wie is daar niet voor te vinden? Bij vakantiedealz.nl ben je hiervoor aan het juiste adres. Elke dag opnieuw post een gedreven team nieuwe deals en inspirerende content. En ze posten echt over alles: van zonvakanties tot citytrips en unieke reizen naar verre oorden…. Zeker eens kijken. De moeite!

Trip Tuner

Triptuner

Nog geen flauw idee in welk land je binnenkort de douane passeert? Maar je hebt wel al een (vaag) idee wat soort vakantie het moet worden? Bergen, strand, familie of avontuur…..Kijk eens op Trip Tuner, een heel gebruiksvriendelijke site. Speel wat met de sliders en je krijgt meteen een resem suggesties. Met een matchgehalte en handige achtergrondinformatie.

Staysure

StaysureGeen reisbuddy dit jaar? Maar wel ongelooflijk veel zin andere oorden op te zoeken? Probeer eens Staysure, een innovatieve tool die soloreizigers hun place to go voorschotelt. Beantwoord gewoon een paar eenvoudige vragen en prompt krijg je een suggestie. Niet overtuigd, doe dan de quiz opnieuw. En lees ook het bijhorend reisadvies.

Unusual.com

Unusual.comWil je er echt helemaal voor gaan en eens ‘zot’ doen? Overnachten op een ongewone plek, zoals bijvoorbeeld in een vuurtoren of in een onderwaterhotel? Screen dan Unusual en het dromen kan beginnen. Verder vind je er ook heel wat reisideetjes en tips voor once-in-a-lifetime experiences.

Culture Trip

Culture TripJe bestemming is gekozen maar je wil toch nog even checken wat er zo allemaal te beleven valt. Een ideaal platform hiervoor is Culture Trip. Ongelooflijk uitgebreid en beslist een van mijn favorieten. Via de app kan je ook artikels bewaren zodat je ze ter plaatse meteen kunt raadplegen. Super handig en echt onderhoudend!

Skyscanner

SkyscannerSkyscanner is een platform dat je helpt om te besparen op je vlucht en je overnachting. Trek er een beetje tijd voor uit en speel je het wat handig. Wedden dat je stuit op goeie deals en minder betaalt voor dezelfde vlucht of accommodatie. Klik ook even door bij de aanbieders om een volledige inschatting van de prijs te hebben.

Price of Travel

Price of TravelAl een bepaalde bestemming in gedachten maar reis je low budget en wil je graag een indicatie van de uitgaven ter plaatse? Check dan Price of Travel. Het draait allemaal rond budget en wat je op een heel aantal bestemmingen kunt verwachten. Of waar je het voordeligst terecht kan. Beetje rommelige site maar wel geslaagd in zijn opzet.