Een beetje druk deze site maar dit wordt meteen goed gemaakt door de tips die je onaangename financiële verrassingen besparen. Price of Travel is vooral een aanrader bij citytrips.
Heb je een bepaalde bestemming op het oog of ben je ter plaatse, dan is het vaak handig om snel even een inschatting te maken van je mogelijke uitgaven. Zeker als je budgetvriendelijk reist.

Per stad krijg je een goed uitgewerkt overzicht met de wisselkoers, algemene richtlijnen, de prijzen voor logement, eten, vervoer en van de belangrijkste attracties. Verder nog een klimmaattabel, de weersvoorspelling, steden in de buurt en de mogelijkheid om een overnachting te boeken. Heel veel nuttige en compacte info. Zo weet je meteen of Dublin duur is of niet. En hoeveel een weekendje Oslo je bijvoorbeeld zal kosten. Bovendien krijg je een hoop praktische info voorgeschoteld waardoor je in recordtijd kunt plannen en beslissen.

Verder staan er op deze site heel wat suggesties. Je vindt er onder meer een oplijsting van de goedkoopste Caraibische eilanden (begin maar al te dromen), een beoordeling van verschillende City Passes (krijg je echt value for money?) en tips voor budgetvriendelijke reizen in juni mét garantie op mooi weer…. Heel wat input komt van bezoekers. Je kunt trouwens zelf je steentje bijdragen.

Vooral gericht op backpackers en budgetreizigers maar ook praktisch voor iedereen die op zoek is naar waardevolle (prijsgerelateerde) reisinfo. Zeker checken!