Met een ‘ouderdom’ van iets meer dan 100 jaar is de Dreimühlen waterval in het Eifelgebied (Duitsland) naar geologische normen echt een jonkie. Pas begin vorige eeuw is hij onstaan omdat een aantal bronnen moesten omgeleid worden voor de aanleg van een spoorlijn.
Erg hoog is hij ook (nog) niet: de rotsen waarvan het water naar beneden klatert zijn 9 meter hoog, de waterval zelf telt 5 meter. Maar elk jaar komt er wat bij, een tiental centimeter om precies te zijn.

Het is een mooi stukje natuur in de Eifel en zeker een ommetje waard. Je kunt er makkelijk naartoe wandelen. Startpunt is een parking, net buiten het dorpje Nohn. Na enkele minuten sta je voor een keuze: ofwel volg je een bopsad van 2 km ofwel kies je een iets avontuurlijkere weg van 500 meter.

Het is midden in de winter en behoorlijk koud als we ter plaatse zijn dus we kiezen voor de korte weg. Al vrij snel begeven we ons op glad ijs. Letterlijk. Het korte pad is op bepaalde plekken namelijk glibberig en vergt wat klimwerk + evenwicht maar al bij al valt het goed mee.

We komen aan bij de waterval aan en hebben geluk. Op nog enkele mensen na, zijn we er alleen wat het makkelijk maakt om foto’s te  nemen.
De waterval is op zich niet spectaculair maar door het samenspel van rotsen, begroeiing, water en ijs is het best wel indrukwekkend. Een deel van het water is bevroren zodat er zowel stalagtieten als lopend water te zien zijn.  En de heldere winterzon geeft het mos dat op de stenen groeit, een warme gloed.

Dreimühlen wasserfall hoort bij de belangrijkste natuurattracties in de Eifel. Perfect voor een korte stop of in combinatie met een wandeling in de omgeving.

We bezochten de waterval tijdens een kort reisje naar de Eifel met Travelbird en verbleven 3 nachten in Adenau voor €99 per persoon, half pension. Tijdens deze korte vakantie, bezochten we ook Reichsburg Cochem.

Praktisch:

  • De waterval is heel goed te bereiken vanuit Nohn. Van daaruit staat het prima aangeduid. Je kunt echt niet missen
  • Je kunt je auto makkelijk kwijt op de parking
  • Heb je een kinderwagen mee, neem dan de wandelweg van 2 km
  • Goeie schoenen zijn een must!
  • Trek er ongeveer 1,5 uur voor je bezoek uit
  • De waterval ligt in een bosrijk gebied. Elk seizoen is daarom uitgelezen


Nog enkele foto’s: