Een wereldkaart is een echte eyecatcher in een interieur. Een zestal maanden ontving ik door een samenwerking met wereldkaarten.nl een 40 X 60 wereldkaart die mooi staat in ons interieur en waarmee we nog steeds erg blij zijn. We kozen toen de ‘Informatief Plexiglas’. Ik heb er toen deze review over geschreven.

Onlangs werd ik nogmaals gecontacteerd. Ditmaal voor een exemplaar van 120 x 80 cm op canvas. Omdat de samenwerking heel fijn was verlopen en omdat we tevreden zijn over de kwaliteit van de kaart op plexiglas, ging ik natuurlijk heel graag op het aanbod in.

Kiezen maar

Net als de vorige keer was het geen gemakkelijke keuze. Er bestaan namelijk meer dan 90 verschillende versies. Op canvas alleen al. Het assortiment gaat van klassiek, over modern, tot abstract…. Scrollen geblazen dus.
Het was mijn 13-jarige zoon die op een gegeven moment aangaf dat zo’n kaart best mooi zou staan op zijn kamer. En gelijk had hij. Zijn kamer was onlangs geverfd en miste nog wat wanddecoratie.

Wereldkaart op canvasIk liet hem dus kiezen en het werd de ‘Klassiek canvas’ , een realistische kaart, die hem – letterlijk dan – een goed wereldbeeld geeft. Wellicht gaven de vrolijke en heldere kleuren de doorslag. En van mijn kant hoop ik dat het hem van pas komt voor aardrijkskunde.

De startprijs voor deze kaart op canvas bedraagt € 49,95. Maar zoals alle andere kaarten is ook deze in verschillende formaten en materialen verkrijgbaar. Is canvas niet je ding, dan kan je onder meer opteren voor hout, een poster, een schoolplaat (ook leuk op een kinderkamer!), aluminium of Plexiglas

Bestellen en ontvangst

De foto’s en de close up van de kaart zijn alvast veelbelovend en ik plaats de bestelling online. Net zoals vorige keer loopt dit bestelproces erg vlot. Een beetje later dan verwacht, door de staking van Bpost,  krijgen we de kaart thuisbezorgd. Ook nu weer netjes verpakt en goed beschermd met behulp van karton en noppenfolie.

Na het uitpakken, worden we niet teleurgesteld. De kaart ziet er net uit als op de foto. Haarscherpe afdruk en mooi afgewerkt. Verrassend licht ook. De kaart is opgespannen over een licht houten frame en leuk is dat het doek enkele centimeters doorloopt over de zijkanten.
Wil je zo’n kaart nog wat meer cachet wil geven, kan je een bijhorende lijst bestellen. Op de plaats waar we het willen hangen, komt volgens mij de kaart beter uit zonder lijst en persoonlijk vind ik het zo ook mooier.

Hij hangt!

Het ophangen van de kaart loopt vlot. 2 oogvijsjes in de kader draaien, een licht touwtje spannen en de kaart aan de haak hangen. Hij is behoorlijk licht dus zwaar materiaal heb je niet nodig.

Extra leuk detail: je kunt ook prikvlaggetjes bestellen om aan te duiden op de kaart waar je al geweest bent. Op de wereldkaart die wij bestelden, staan er sterretjes getekend. Ik zou dit wel willen doen maar anderzijds vind ik het jammer om het doek te beschadigen. Ik markeer gewoon alle plekken waar ik geweest ben op mijn digitale wereldkaart.

 

wereldkaart Detail wereldkaart prikvlaggetjes

De websites zelf

Ik heb zelf mijn keuze gemaakt op wereldkaarten.nl  maar ook op canvascompany.be kan je er bestellen, weliswaar enkel op canvas. Het aanbod op canvascompany.be is vooral gericht op fotoreproducties op doek. Daar kan je terecht als je bijvoorbeeld een collage van je mooiste vakantiefoto’s wil laten maken.

Zowel wereldkaarten.nl als canvascompany.be zijn gebruiksvriendelijke en aangename websites met een duidelijke structuur en heldere layout. Het is makkelijk navigeren doorheen de verschillende secties. Bovendien zijn beide sites responsive zodat je een goeie surfervaring hebt op je telefoon.

Ik heb deze wereldkaart gekregen met de vraag er iets over te schrijven. Het feit dat ik deze cadeau kreeg, heeft mijn mening over het product niet beïnvloed. Meer info in de disclaimer.