Van Campz, de grootste online outdoor store van België, kreeg ik onlangs de kans om een van hun reisartikelen te testen. Een leuk aanbod voor een reisgraag gezin en ik ging dus ook met plezier op hun voorstel in. Het werd een aangename kennismaking met hen.

De website

Campz is me niet erg goed bekend dus ik ben benieuwd naar hun aanbod. Een blik op de homepage leert me dat dit heel uitgebreid is. 40.000 producten, 400 merken kopt hun site. Spullen voor outdoor activiteiten en camping, kleding, sportartikelen, resibenodigdheden….allemaal netjes gerangschikt en duidelijk vindbaar.  In de hoofdnavigatie zijn de categorieën ‘Kinderen’ en ‘Solden’ uitgelicht. Tip: neem zeker ook eens een kijkje in deze laatste. Er staan een aantal interessante deals.

Ik probeer de zoekfunctie uit (beroepsmisvorming, ik weet het) en die werkt perfect. Prompt verschijnt er een resultatenpagina met een aantal verfijnmogelijkheden. Je kunt filteren op o.m. prijs, merk en klantenbeoordeling en sorteren op een bepaalde weergave. Dit vereenvoudigt aanzienlijk de selectieprocedure.

De mobiele versie dan. Die is goed geoptimaliseerd voor smartphones. Het is aangenaam om er doorheen te navigeren. Ook hier werkt de zoekfunctie optimaal met een klare weergave van de filter- en sorteermogelijkheden. Het is duidelijk dat er op de website veel belang wordt gehecht aan functionaliteit en een goeie klantenervaring.

Kiezen en bestellen

Omdat we volgend jaar gaan backpacken in Thailand besluit ik een rugzak te kiezen. Er verschijnen een hoop modellen maar ik maak  gebruik van de filtering en een aantal vooropgestelde criteria. Qua inhoud wil ik 60 liter. Ik kijk verder naar het gewicht, het draagcomfort en ja, ook een beetje naar de kleur. Voor dat laatste heb ik altijd al een zwak gehad.

De keuze valt op de Jack Wolfskin Highland Trail XT 60 Rugzak Olijf. Ik heb van dit merk al een aantal artikelen en ben er erg tevreden over. Duurzame en comfortabele spullen. De lat ligt dus al meteen hoog.

Ik bestel de rugzak en het orderproces verloopt vlot. Na afronding krijg ik een bevestigingsmailtje. De dag erna een volgende mail met de melding dat de rugzak verstuurd is en ook een link naar een trackingsysteem. Enkele dagen later wordt de rugzak thuisbezorgd. Mooi en veilig verpakt.
Goeie webwinkel, functioneel online salesplatform en een prima service zijn mijn indrukken tot zover.

Jack Wolfskin Highland Trail XT 60 Rugzak

Testen

Nu het product op zich. Ik selecteer uit de productdetails diegene die ik als de belangrijkste zie. In tegenstelling tot andere sites is de opsomming op campz.be erg uitgebreid.

1. Het volume en de grootte

60 liter had ik voor ogen en dat volstaat ruimschoots als ik de rugzak in werkelijkheid zie. Handig is dat het volume uitbreidbaar is met 5 liter. Hij wordt als reis- en dagrugzak geprofileerd maar met zijn afmetingen (H x B x D: 82 x 39 x 38 cm) vind ik hem echt iets te groot voor daguitstapjes. Wellicht denken mensen die graag veel meesjouwen er anders over.

Grappig dat er op de rugzijde ‘Men’ staat terwijl er bij de productspecificatie ‘Unisex’ vermeld wordt. Zou het misschien aan de avontuurlijke look liggen wat eerder met mannen geassocieerd wordt? Ik weet het niet. Mooi en stevig is de rugzak in ieder geval wel en qua grootte perfect op mijn gestalte af te stemmen.

2. Opbergruimte

Het hoofdcompartiment telt een binnenvak en is behoorlijk ruim. Bovenop is er nog een apart afsluitbaar buitenvak. Je opent en sluit dit grote compartiment bovenaan of via
de ritsluiting vooraan. Dit vind ik megahandig. Het maakt het grissen naar spullen een pak makkelijker.

Verder zijn er nog deze afzonderlijke zakken:

  • 1 afneembare dekselzak. Binnenin een afgesloten vak met sleutelclip
  • 1 onderste compartiment. Een deel ervan bergt de regenhoes op
  • 2 zijzakken met gaas

3. Het draagcomfort

Toch wel het allerbelangrijkste vind ik. Het vederlichte X-TRANSITION-draagsysteem voelt erg prettig aan. Daarnaast zijn er deze aanpasmogelijkheden:

  • De ruglengte is verstelbaar en ik pas deze moeiteloos aan naar de kleinste maat.
  • De borstriem is in de breedte verstelbaar en ook in de hoogte, via een glijsysteem
  • De heupriem kan je ook in de breedte aanpassen. Helemaal handig zijn de zakjes op de heupriem. Voor spulletjes die je binnen handbereik wil.

Jack Wolfskin Highland Trail XT 60

4. Extraatjes

  • Drinksysteem: In het rechtse tasje aan de heupriem zit een uitvouwbare bottle bag. Super handig om zo een flesje water mee te nemen.
  • Regenhoes: Hier moet ik even naar zoeken. Ik verwacht dat in het bovenste vak aan te treffen maar hij blijkt onderaan te zitten. Deze beschermer kwijtspelen lukt niet of je moet wel heel erg je best doen. De hoes hangt namelijk vast aan een riempje wat het makkelijk maakt om hem over de rugzak te spannen.
  • Refelecterende elementen: volgens mij te vinden bij de riemen maar niet echt prominent aanwezig.
  • Bevestigingsmogeljkheden voor de uitrusting van die hard hikers en avontuurlijke wandelaars. Voor deze doelgroep kan hij inderdaad kiezen als wandelrugzak.

Tot zover de inspectie thuis. Nu tijd voor een ’test on the field’. We zijn niet met vakantie en backpackend rondtrekken kan nu niet dus gaan we voor een andere activiteit. Het is een heldere, koude dag en we besluiten gepakt en gezakt het bos in te trekken voor een wandeling van enkele kilometers op een heuvelachtig parcours. Even alles nog goed instellen en weg zijn we.
Het hele traject verloopt rimpelloos en ik heb niks last van het gewicht op mijn rug. De ondersteuning is perfect en de riemen voelen goed aan. Fijne rugzak dus. Een aanrader!

Enkele foto’s:

Jack Wolfskin Highland Trail XT 60 Rugzak Olijf

Jack Wolfskin Highland Trail XT 60

Goeie rugzakken zijn niet goedkoop en uit ervaring weet ik dat je best investeert in een degelijk model. Je kunt ongelooflijk duur gaan als je wil. Maar dat hoeft niet altijd. De Jack Wolfskin Highland Trail XT 60 kost normaal gezien € 209,99 (op campz.be momenteel aan € 187,99  dus 10% goedkoper!) en heeft wat mij betreft een goeie prijs-kwaliteit verhouding.

Ik heb deze rugzak gekregen met de vraag er iets over te schrijven. Het feit dat ik deze cadeau kreeg, heeft mijn mening over het product niet beïnvloed. Meer info in de disclaimer.