Toen ik als reisleidster werkte en geregeld van bestemming wisselde, nam ik steeds een opvouwbare wereldkaart mee, die ik dan aan de muur van mijn tijdelijke woonst prikte. Om ernaar te kijken, erop aan te duiden waar ik al geweest was of er lange reizen op uit te stippelen. Kwamen er mensen over de vloer, dan vormde die wereldkaart vaak de aanleiding tot gesprekken over reiservaringen, geplande vakanties, droombestemmingen en dergelijke….

Helaas heeft die kaart mijn verblijf in het buitenland niet overleefd. Op zich niet zo erg want ze zou nu niet meer 100% actueel zijn….
Omdat ik zo’n wereldkaart een leuk decoratie-element vind, had ik me al meermaals voorgenomen een nieuwe aan te schaffen maar het kwam er maar niet van. Daarom was ik dan erg blij toen ik onlangs van wereldkaarten.nl een wereldkaart geleverd kreeg met de vraag er een review over te schrijven.

Stap 1: een wereldkaart kiezen

werelddkaart online kopenHet eerste wat me te doen stond was het uitkiezen van een wereldkaart die ik toegstuurd wou krijgen. En dat was niet op een twee drie gebeurd . Wereldkaarten.nl pakt namelijk uit met een breed aanbod kaarten in uiteenlopende collecties: historisch, trendy, zwart-wit, met dieren, zelf in te kleuren kaarten… Kaarten in de stijl van Mondriaan, met geometrische vlakken, edities voor de allerkleinsten…..Ga maar eens kijken, het assortiment is indrukwekkend en origineel. Wie dus denkt dat alle wereldkaarten er ongeveer hetzelfde uitzien, heeft het mis.

Ik koos uiteindelijk voor de informatieve wereldkaart  omwille van deze redenen:

  • Veel details zodat je telkens weer iets nieuws te ontdekken valt
  • Straks design. Het past op veel verschillende plaatsen in huis

Vervolgens moest ik nog de gewenste afmeting selecteren (check zeker ook eens de hele grote wereldkaarten) en de uitvoering kiezen. Ook hier weer een waaier aan mogelijkheden: hout, canvas, poster, aluminium….. Het werd plexiglas omdat dit een goeie bescherming biedt en afwasbaar is.

Stap 2: bestelling en levering

Het bestelproces op de site verliep vlot en enkele dagen later ontving ik mijn exemplaar. Keurig verpakt, in stevig karton en met een plastic beschermlaag op de kaart. Ook de ophanghulpstukjes zaten erbij. Het product zag er net uit als op de site: mooi afgewerkt, in degelijk materiaal. Prima service, dus.

Stap 3: aan de slag ermee

werelddkaart online kopenNa wat overleg, besloten we de kaart op een plek te hangen waar alle gezinsleden geregeld voorbij komen. Boven op de overloop, tussen de kamers van de kinderen.

Dankzij het ophangsysteem dat ik meebestelde, was het vrij makkelijk om de kaart aan de wand te hangen. We schroefden de hulpstukjes in de wand en plaatsten de glasplaat in de gleufjes. Op de manier hoefden er geen gaten gemaakt te worden in de foto.

Het resultaat mag er wezen. De kaart hangt mooi op en ik merk dat iedereen van het gezin er vaak naar kijkt.

De websites zelf

Ik heb zelf mijn keuze gemaakt op wereldkaarten.nl  maar ook op canvascompany.be kan je er bestellen, weliswaar enkel op canvas. Het aanbod op canvascompany.be is vooral gericht op fotoreproducties op doek. Daar kan je terecht als je bijvoorbeeld een collage van je mooiste vakantiefoto’s wil laten maken.

Zowel wereldkaarten.nl als canvascompany.be zijn gebruiksvriendelijke en aangename websites met een duidelijke structuur en heldere layout. Het is makkelijk navigeren doorheen de verschillende secties. Bovendien zijn beide sites responsive zodat je een goeie surfervaring hebt op je telefoon.

Ik heb deze wereldkaart gekregen met de vraag er iets over te schrijven. Het feit dat ik deze cadeau kreeg, heeft mijn mening over het product niet beïnvloed. Meer info in de disclaimer.