December is traditioneel cadeautjesmaand en omdat ik er een gloeiende hekel aan had om in volle eindejaarsdrukte inspiratieloos winkels af te schuimen, had ik me voorgenomen er dit jaar iets vroeger aan te beginnen. Een goeie voorbereiding is meer dan welkom en geen beter platform dan het internet om ‘s avonds op ideetjesjacht te gaan.

Ik nam plaats achter mijn laptop en begon eraan. Op een gegeven moment zag ik op Facebook een post waarin de auteur dolenthousiast uitpakt met zijn nieuwste aanwinst: een Crystal Ball Lens Sphere ofwel een kristallen bol als hulpstuk bij het maken van foto’s. Ideaal om mee te nemen op vakantie om spectaculaire afbeeldingen te maken van unieke plaatsen.

Deze foto’s zijn alvast veelbelovend:

Kristallen bol fotografie

Kristallen bol fotografie

Kristallen bol fotografie

Ik had er eerlijk gezegd al vaag over gehoord maar had er nog nooit echt veel aandacht aan besteed.
Na een beetje gegoogle kwam ik al snel tot de conclusie dat dit wel een heel leuk hebbeding is. Perfect om in je reistas te stoppen. Of om cadeau te geven aan een fervente reiziger of een gedreven Instagrammer.
Nu, wat ik zag en las op het internet, intrigeerde me en ik bestelde er eentje voor mezelf. Na enkele dagen werd hij geleverd en ik was meteen in mijn nopjes met mijn nieuwe aanwinst.

Wat productinfo:

  • Stevig materiaal: gemaak uit ultrahelder kristal
  • Duurzaam: het kristal is glashelder
  • Makkelijk te gebruiken: vaak wordt een voetje meegeleverd
  • Licht. Een bol van 6 cm diameter weegt 382 gram
  • Voor iedereen: zelfs in combinatie met een goedkope camera of je smartphone maak je spectaculaire foto’s

Hironder mijn eerste probeersels die ik maakte met behulp van mijn iPhone:

Kristallen bol fotografie
Kristallen bol fotografie

Het is ontzettend leuk om ermee bezig te zijn en te experimenteren. Ontdek de vele toepassingsmogelijkheden in deze video:

Ik kocht mijn kristallen bol bij bol.com. Er zijn uiteenlopende prijzen. Het goedkoopste model kost € 17,99.