December is traditioneel cadeautjesmaand en omdat ik er een gloeiende hekel aan heb om in volle eindejaarsdrukte inspiratieloos winkels af te schuimen, heb ik me voorgenomen er dit jaar iets vroeger aan te beginnen. Een goeie voorbereiding is meer dan welkom en geen beter platform dan het internet om ‘s avonds op ideetjesjacht te gaan.

Ik neem plaats achter mijn laptop en begin eraan. Op een gegeven moment zie ik op Facebook een post waarin de auteur dolenthousiast uitpakt met zijn nieuwste aanwinst: een Crystal Ball Lens Sphere ofwel een kristallen bol als hulpstuk bij het maken van foto’s. Ideaal om mee te nemen op vakantie om spectaculaire afbeeldingen te maken van unieke plaatsen.
Deze foto’s zijn alvast veelbelovend:

Kristallen bol fotografie

Kristallen bol fotografie

Kristallen bol fotografie

Ik had er eerlijk gezegd al vaag over gehoord maar had er nog nooit echt veel aandacht aan besteed.
Na een beetje gegoogle kom ik al snel tot de conclusie dat dit wel een heel leuk hebbeding is. Perfect om in je reistas te stoppen. Of om cadeau te geven aan een fervente reiziger of een gedreven Instagrammer.

  • Een heel aantal gebruiksmogelijkheden
  • Stevig materiaal: gemaak uit ultrahelder kristal
  • Duurzaam: het kristal is glashelder
  • Makkelijk te gebruiken: vaak wordt een voetje meegeleverd
  • Licht. Een bol van 6 cm diameter weegt 382 gram
  • Voor iedereen: zelfs in combinatie met een goedkope camera of je smartphone maak je spectaculaire foto’s

Deze video toont alavst alle toepassingsmogelijkheden:

Gedetailleerde uitleg liever in ebook vorm? De reisfotograaf met de toepasselijke naam Stefan Lenz schreef deze Engelstalige gids: ‘How to take breathtaking photos with a crystal ball’. Te lezen op een Kindle en verkrijgbaar via Amazon voor € 3,43.

Je vindt deze kristallen bol bij bol.com. Er zijn uiteenlopende prijzen.  Het goedkoopste model kost € 20,90.