Het Hoge Noorden en hun werpspelletjes. Ze hebben er toch wel verstand van. Iedereen kent wel Kubb en ook Möllky en Spinladder winnen aan bekendheid maar onlangs ontdekte ik er nog eentje dat geweldig leuk is om te spelen en waarover ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord had.
Tournament of Knights uit Zweden is een spel voor alle leeftijden en met eenvoudige spelregels. Het draait om fysieke behendigheid waarbij spelers eerst houten ballen in een afgespannen driehoek gooien en daarna blokken op volgorde omverwerpen.

Hoe werkt het precies?

Om van start te gaan is er wat opzetwerk nodig. Drie driehoeken moeten naast elkaar afgespannen worden met behulp van vlaggetjes en elastische banden. Hoe kleiner de driehoeken, hoe moeilijker het wordt. Vervolgens moeten er 2 teams samengesteld worden. Een zwart en een rood.

Spelopzet Tournament of Knights

Elk team bestaat uit 1 tot 6 personen en ontvangt 6 ballen plus 3 houten blokken (2 ridders en een prinses) in de teamkleur.
Doel van het spel: de prinses uitschakelen (lees neergooien) maar dat kan pas in het laatste stadium.

Inhoud spel Tournament of Knights

Eerst moet in elk driehoekveld een bal liggen. De teams gooien na elkaar en kunnen op die manier de bal van de tegenstander wegkaatsen.
Eens dat gelukt is, worden de ridders aangevallen. Zijn zij uitgeschakeld, dan kan de prinses onder vuur genomen worden. Het team dat haar het eerst tegen de vlakte krijgt, wint.

In beeld:

Tournament of Knight is onder meer verkrijgbaar bij bol.com