In Scandinavië hebben ze verstand van leuke spelletjes. Het Finse werpspel Möllkky bijvoorbeeld is een echte must have voor de zomer en een geweldig buitenspel voor in de tuin, op de camping of op het strand.
Het leuke aan Mölkky is dat je naast behendigheid ook een dosis geluk moet hebben en dat het door mensen van alle leeftijden gespeeld kan worden. Je kunt het met vrienden spelen of met het gezin.. Plezier gegarandeerd!
In Finland wordt het vaak en veel gespeeld en zal je het bijgevolg aantreffen in de meeste zomerhuisjes. Maar ook bij ons en in andere landen zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Estland, België en Japan stijgt het terecht in populariteit. Zelf ben ik er behoorlijk verzot op. 

Spelverloop:

Bij aanvang van het spel worden 12 houten paaltjes gegroepeerd samengezet op een vlakke ondergrond. Het is de bedoeling om beurtelings met de mölkky (een houten paaltje) vanop een afstand van 3-4 meter genummerde houten paaltjes om te gooien.

Möllky

De puntentelling gaat als volgt:

  • 0 punten als een speler geen enkel paaltje omgooit
  • 1 punt per paaltje als er meerdere paaltjes vallen
  • Wordt er maar 1 paaltje omver gegooid, dan wordt het aantal punten dat op het paaltje staat bij de score geteld

Het spel is afgelopen als een persoon of een team 50 punten haalt. Zijn het er meer, dan wordt de score teruggebracht tot 25.

Kijk even mee:

Je kunt het spel online bestellen via bol.com. Of het zelf maken, als je een handige harry bent.

Deze blogpost bevat affiliate links. Meer info vind je in de disclaimer.