Onlangs werd ik gecontacteerd door canvascompany met de vraag om een van hun producten te testen. Het was een tijdje geleden dat ik op hun site was en ik merk dat hun gamma ondertussen uitgebreid is met heel wat nieuwe producten. Dat maakt het natuurlijk niet makkelijk om iets te kiezen. Na wat klikken en wikken besluit ik voor een puzzel te gaan. Is niet enkel een leuk hebbeding maar staat ook garant voor uren puzzelplezier. Bovendien heb ik nog nooit eerder zelf de afbeelding van een legpuzzel bepaald, laat staan dat ik ooit opgedeeld werd in puzzelstukjes.   

Een geschikte vakantiefoto kiezen

Dit is eigenlijk nog moeilijker. Ik heb er namelijk massa’s en het moet er eentje zijn die in aanmerking komt om getransformeerd te worden tot puzzel. Bijkomende vereiste is veel kleur en omdat ik wel van een uitdaging hou, wil ik graag dat er ook wat moeilijke vlakken in zitten. Water bijvoorbeeld of lucht…
De keuze valt op onderstaande foto, genomen op een longtailboot in het natuurpark Kaoh Sok, tijdens onze reis naar Thailand, nu alweer twee jaar geleden. Het was een superleuke dag in een geweldige setting en, niet onbelangrijk, het hele gezin staat erop.

De bestelling plaatsen

Volgende stap: de online bestellen. De vorig keer, toen ik vakantiefoto’s op hexagons gekozen had, verliep dit rimpelloos en ik ga ervan uit dat dit nu ook het geval is. En inderdaad,
ook deze keer is het een fluitje van een cent dankzij de stapsgewijze begeleiding.
Nadat ik op de groene bestelknop heb geklikt, bepaal ik eerst de uitsnede (staand of liggend) en kies ik het formaat. Ik ga voor 1000 stukjes wat goed is voor een afmeting van 68 x 48 cm. Mooie grootte vind ik.
Aan de linkerkant staat de configurator. Hierin moet ik de foto opladen die je vervolgens indien nodig wat kan schalen of positioneren. Staat de foto op zijn kop? Geen probleem. Even roteren en opgelost.

In de volgende stap kan ik opteren om de foto professioneel te laten controleren en eventuele fotobewerkingen (zwart-wit of sepia). Tegen een kleine meerprijs. Ik kies enkel de fotocontrole maar voor de varianten pas ik. Op zich zijn ze wel mooi maar geen van beide opties passen bij mijn gekozen beeld.

Volgende stap toont een preview van het resultaat en de totaalprijs. Ziet er prima uit dus ik klik door naar de check-out en rond de bestelling af.

De fotopuzzel

Enkel dagen later wordt de puzzel bezorgd. Mooi verpakt, heel verzorgd allemaal.

Fotopuzzel vakantiefoto

Mijn dochter is laaiend enthousiast bij het zien van de doos en wil er onmiddellijk aan beginnen. We halen een houten plank uit de garage om de puzzel op te leggen en openen de doos. Even woelen doorheen de stukjes en we merken dat de kwaliteit top is. De stukjes zijn stevig en alles is mooi afgewerkt. Erg uitnodigend om meteen aan de slag te gaan en dat doen we ook.

Ik had niet meteen de makkelijkste foto genomen dus we zijn er wel even zoet mee. Maar da’s prima. Zo hebben we wat extra puzzelplezier.
We zijn erg tevreden met onze nieuwe aanwinst. Heel degelijke uitvoering en de  afdruk op de puzzel zelf is mooier dan die op de doos.
Leuk is ook dat ik hiermee een van mijn vroegere favoriete bezigheden oppik. Het is immers jaren geleden dat ik een legpuzzel maakte. Eigenlijk was ik vergeten hoe graag ik dit eigenlijk doe. Het is een uitdaging, heeft iets rustgevends en je ziet de vooruitgang.
En niet onbelangrijk, het is een originele manier om iets met je favoriete vakantiefoto te doen.

Heb je ook een mooie (vakantie)foto die wat extra aandacht verdient? Doe er dan iets leuks mee! Op canvascompany.be bestaan verschillende mogelijkheden, je kunt een foto inlijsten of opteren voor een of andere passende foto print. Ik koos voor een een puzzel met eigen vakantiefoto maar er zijn een boel andere leuke producten (snijplanken, tafelkleden, laptophozen….). Misschien wel inspiratie voor moederdag, vaderdag of elke andere cadeautjesgelegenheid.

Ik heb deze puzzel gekregen met de vraag er iets over te schrijven. Het feit dat ik deze cadeau kreeg, heeft mijn mening over het product niet beïnvloed. Meer info in de disclaimer.