Enkele vernuftige dingetjes die je reiscomfort gevoelig verhogen. Sommige zijn echt te leuk om te laten liggen!
Lees snel even verder. Misschien vind je iets geschikts voor jezelf. Of kom je op een ideetje om iemand in je omgeving die graag reist, te verrassen met een origineel cadeau.

1. Reishangmat

Thuis heb ik zo’n geweldige hangmat met staander om heerlijk te loungen en relaxen in mijn tuin en die ik ook wel eens binnen gebruik. Ik vind het heerlijk om erin uit te rusten en te ontspannen. Twee zaken die ik altijd met een vakantiegevoel associeer. 
Nu is een hangmat echter niet meteen het eerste item dat je in je reisbagage stopt. Behalve dan als het gaat over deze reishangmat met meegeleverd ophangmateriaal. Vederlicht en tegelijk stevig omdat ze gemaakt is uit parachutestof. Bijkomende pluspunten: verkrijgbaar in verschillende kleuren, ook bruikbaar als strandlaken én fair trade geproduceerd!

2. Slimme strandmat

zandvrije strandmatNa een dagje strand, heb ik soms de indruk dat ik kilo’s zand mee naar huis sleep. En eens thuisgekomen, vind ik het overal. Deze waterafstotende en zandvrije strandmat maakt hier komaf mee en is speciaal ontworpen voor alle strandliefhebbers! Ze zorgt er namelijk voor dat zand, stof en vuil door het stof heen gaat en dus niet op de mat blijft liggen. Geen kleverige en korrelige toestanden meer. Je legt je handdoek gewoon op de mat en je ziet of voelt geen korreltje meer.

Kijk maar:

 

3. De reiswasmachine

waszak ScrubbaDeze vind ik echt geweldig. Met slechts 2 tot 4 liter water en een beetje wasmiddel, heb je je kleding in minder dan 3 minuten fris en schoon. De lichtgewicht waszak van Scrubba is ongelooflijk handig. Je kunt overal onderweg snel je was doen.

 

Even een demo:

 

4. Mini Stoomstrijkijzer

mini strijkijzerAmper 700 gram zwaar en een must have als je baalt van gekreukte kleding op vakantie. Superhandig als je op business trip gaat of van plan bent om af en toe een wasje te doen. Het handvat is draaibaar zodat je het strijkijzertje ook verticaal kunt gebruiken.

 

 

5. Penn step trolley

stepkofferEentje waarmee je niet alleen bekijks hebt maar die je ook snel overal heen brengt. Geweldig ding om lange afstanden op luchthavens te overbruggen. Deze stepkoffer kan bij de meeste luchtvaartmaatschappijen als handbagage ingecheckt worden.

Enkele specificaties:

  • Maximale inhoud van 21 liter
  • Maximale gewicht voor de step: 100 kilo
  • Gewicht van de koffer zelf: 6,8 kilo

Een testimonial:

 

6. Vacuumzakken met pomp

Op vakantie in een hippe stad leuke kleding kopen…. Het is echt wel moeilijk om daaraan te weerstaan. Maar jammer genoeg is de plek in  je koffer ook maar beperkt. Vacuumzakken bieden de oplossing. De meegeleverde pomp verwijdert alle lucht en condenseert de kleding waardoor er heel wat ruime vrijkomt. No stress en shoppen maar!

   vacuumzakken

Helemaal into compact inpakken? Lees dan ook mijn post over reizen met enkel handbagage.

Deze blogpost bevat affiliate links. Meer info vind je in de disclaimer.