Een smartphone is onmisbaar op vakantie. Voor mij in ieder geval toch. Ik gebruik hem om contact te houden, info op te zoeken, me te amuseren, foto’s te nemen…. Met behulp van enkele leuke gadgets kun je je smartphone uitbouwen zodat je er nog meer uithaalt. Ik heb er 2 gevonden die niet enkel superhandig zijn op vakantie maar die thuis ook uitstekend van pas komen. Ze zijn allebei compact en helemaal niet duur. Leuk om te hebben maar ook om te geven!

Clip-On Smartphone Zoomlens voor je iPhone of Samsung

Telelens voor smartphonesHou je van fotograferen on the fly maar ben je nog niet zeker of je een dure camera wil aanschaffen? Of maak je , zoals velen intussen, het merendeel van je foto’s met je smartphone? Gelijk heb je want met veel smartphones schiet je tegenwoordig prachtige plaatjes. Het is trouwens ook handig. Je telefoon heb je meestal wel bij je en neemt niet veel plaats in. Belangrijk als je met weinig bagage reist.
Uit het fotograferen met je mobieltje kan je nog mee halen door gebruik te maken van de telescooplens voor mobiele telefooncamera’s die je gewoon op je smartphone clipt. Optische zoom met instelbare focus zodat je vanop afstand mooie beelden kan schieten. Ook handig als verrekijker, tijdens een concert of voetbalwedstrijd.

Google Chromecast – Media Streamer

ChromecastHandig voor in hotelkamers of om het even welke vakantie-accomodatie, voorzien van een televisie. Met behulp van de mediastreamer tover je de beeldbuis om in een heus mediacenter. Het is een compact dingetje dat automatische udates krijgt en inmiddels al een hele resem apss ondersteunt. Waaronder enkele megapopuliare zoals YouTube, Netflix, Stievie, VTM, Spotify….
Makkelijk in gebruik: je sluit de Chromecast aan op een HDMI-poort op de televisie en doet vervolgens het nodige op je smartphone, tablet, laptop of tv. Ontdek hoe het precies werkt via de stapsgewijze instructies in woord en beeld. Of bekijk deze video:

Handig ook om weten: de Chromecast is compatibel met heel wat besturingssystemen.

 

Deze blogpost bevat affiliate links. Meer info vind je in de disclaimer.