Lange autoritten op weg naar een vakantiebestemming gaan sneller voorbij als je onderweg wat leuke spelletjes speelt. Wij zijn zelf van plan om in de zomer naar Spanje te rijden en in de aanloop daarvan ben ik alvast op zoek gegaan naar een aantal spelideetjes. Niet voor op de tablet of de smartphone maar spelletjes die we, ter afwisseling,  samen in de auto kunnen spelen.
De volgende 5 lijken me wel leuk en zijn allemaal online verkrijgbaar.

Auto Bingo

Auto BingoBingo is op zich nu niet zo’n geweldig boeiend spel maar deze variant lijkt me wel grappig voor in de auto. Bedoeling is dat je op je kaart aanstreept wat je onderweg ziet. In een blikken doosje zitten diverse zoekkaarten en de antwoorden zijn uitwisbaar dus het kan een aantal keer opnieuw gespeeld worden. Bovendien stimueert het ook om naar buiten te kijken en alert te zijn. Lees er meer over.


50 kaarten – De leukste spelletjes voor onderweg

Een verzamelbox met een heel gamma aan opdrachten die iedereen wel aanspreken. Rijmspelletjes, gebarenopdrachten, raadseltjes etc. Heel compact doosje ook. Kan je makkelijk kwijt in de opbergruimte van een autodeur of in een klein tasje. Verdere info.

 

97 Spelletjes Voor Onderweg En Op De Camping

97 spelletjes voor onderwegEen hele resem aan ideetjes. Niet in een blik of doosje deze keer maar in boekvorm. Je vindt er  spelletjes in voor onderweg maar ook voor tijdens rustpauzes of op de vakantiebestemming zelf. Het inkijkexemplaar geeft je een goed idee van de inhoud.

 

Tangoes animals

Tangoes animalsEen leuk hersenkrakertje voor kinderen van Smart Games en handig om mee te nemen.  De puzzelstukjes zijn namelijk magnetisch en alles zit mooi opgeborgen in een handig mapje. Het zijn telkens 7 puzzelstukjes de je op de juiste manier moet leggen. De oplossing  staat op de achterkant. Meer uitleg. Andere reisspelletjes van Smart Games vind je in deze blogpost.


Huzzle cast devil

Huzzle Cast DevilDeze blijft me echt triggeren. Ik zag hem onlangs nog in een koffiehuis in Duitsland en ik bedacht meteen dat dit eigenlijk wel een ideaal reisspel is. Huzzle Cast Devil bestaat maar uit 2 onderdelen (als je ze van elkaar loskrijgt tenmiste) en is compact genoeg om mee te nemen. Bovendien is het ook erg uitdagend en geschikt voor alle leeftijden. Ontdek er meer over.

 

Deze blogpost bevat affiliate links. Meer info vind je in de disclaimer.