Van koopjesaap.nl (geweldige naam) kreeg ik 2 tripods toegestuurd om te testen. Handige meeneemdingetjes die het maken van vakantiefoto’s een extra boost moeten geven.
Ik die dacht dat statieven altijd log en zwaar waren, had het goed mis. De beide tripods van koopjesaap zijn zo licht en zo compact dat je ze bij wijze van spreken in je jaszak stopt. Echt perfect om mee te nemen op vakantie of tijdens een dagje uit.

Klein en licht dus. Maar zijn ze wel handig in gebruik? En hebben ze een toegevoegde waarde? Ik zocht het even uit.

1. De 360° tripod voor een mobiele telefoon en een camera.

Deze tripod bestaat uit 2 stuks:
– De tripod zelf die je gebruikt als je wil fotograferen met je digitale camera
– Een camerahouder of beter gezegd een telefoonhouder die je op de tripod monteert en waartussen je je smartphone klemt als je plaatjes wil schieten met je telefoon

Ik probeer het eerst even met mijn camera. Het gaatje om op hem op de tripod te schroeven zit aan de zijkant onderaan waardoor het geheel uit balans dreigt te vallen. In het begin sukkel ik wat om het evenwicht te vinden (bij sommige camera’s zit het gaatje in het midden) maar al snel lukt het en staat de tripod stabiel. Nog even dichtschroeven en alles staat muurvast.
Aanvankelijk denk ik dat ik enkel foto’s kan nemen in landschapsmodus maar dankzij de goed werkende 360 graden functionaliteit lukt ook portretmodus prima.

Mini tripod -digitale camera

Ik haal mijn digitale camera van de tripod en monteer de camerahouder erop. Vervolgens klem ik mijn iPhone ertussen. Dat loopt vlekkeloos en de stabiliteit is meteen goed.

Al enkele keren heb ik geprobeerd een closeup te nemen van een orchidee die bij ons in de woonkamer staat en het resultaat was nooit zoals ik wou. Bewogen, niet scherp genoeg. Nu merk ik dat het veel makkelijker gaat. Handig dingetje dus! En voor de prijs hoef je het niet te laten. Deze 360° tripod is tijdelijk in prijs verlaagd en kost nu € 3,99 in plaats van € 6,99.

Mini tripod -orchidee

Enkele specificaties:

  • Gewicht: 80 gram!
  • Lengte van de ppotjes: 9,5 cm. Uitschuifbaar tot 15,5 cm
  • Geschikt voor smartphones tussen 5.8 en 8 cm breedte. Mijn iPhone 6 en 7 pasten er prima tussen.
  • Kleur: zilver, zwart
  • Prijs: € 3,99 in plaats van € 6,99
  • Info en bestellen

 

Mini tripods

2. De mini camera tripod voor camera’s en Go Pro

Nummer 2 dan. Een echte look alike met dit verschil dat er in plaats van een houdertje voor een mobiele telefoon, nu een hulpstukje voor een Go Pro bij zit.

Ook deze tripod bestaat uit 2 stuks:
– de tripod zelf die je gebruikt als je wil fotograferen met je digitale camera
– een hulpstuk voor de GoPro

Mini tripods voor camra's, Go Pro's en smarthones

Een Go Pro heb ik niet maar een camera wel en ook hier de zelfde ervaring als bij de eerste.

Ik merk dat hij op de website van koopjesaap een niet volledig afgebeeld en beschreven staat. Daar wordt vermeld dat het een tripod is voor GoPro’s en smartphones maar het is voor smartphones en digitale camera’s.

Specificaties vind ik niet op de website maar ik vermoed dat ze gelijklopend zijn met de hierboven vermelde tripod. Ook deze is erg goedkoop en handig. € 5,99 in plaats van € 8,99. Beschrijving en bestellen.

Ondertussen begin ik meer en meer de voordelen van het werken met tripods in te zien:

  • Je kunt beelden nemen uit verrassende hoeken
  • De beelden zijn scherper. Gedaan dus met wazige foto’s. Hier komt de touch van een professional.
  • Je kunt werken met een langere sluitertijd
  • Makkelijker om op een voorwerp in beeld te focussen

Conclusie: ik ben aangenaam verrast. En eerlijk gezegd had ik zo’n kleine en lichte statiefjes nog nooit gezien. Bovendien zijn ze spotgoedkoop bij koopjesaap. Op andere sites vind ik heel wat duurdere exemplaren.
Ook de service van koopjesaap is prima. Vriendelijke communicatie en de beide statiefjes waren netjes verpakt. Wat mij betreft een aanrader!!

Koopjesaap.nl is een site met een uitgebreid assortiment. Perfect als je op jacht bent naar kleine geschenkjes en/of leuke hebbedingetjes. Het aanbod wisselt regelmatig en de kortingen kunnen oplopen tot 90 %. Blader eens doorheen de categorieën. Of gebruik de zoekfunctie.
Elke dag is er een koopje van de dag. Duidelijk zichtbaar bovenaan de pagina.

Helemaal leuk is dat je kunt opteren voor een gratis levering. Ook al ligt je bestelbedrag laag. Het enige wat van je gevraagd wordt is een beetje geduld. Want het duurt dan zo’n 20 dagen alvorens je bestelling wordt geleverd.
Zit je op hete kolen? Dan kan je opteren voor snelle levering maar dan moet je wel bestelkosten betalen.

Ik heb deze tripods ontvangen met de vraag er iets over te schrijven. Het feit dat ik deze cadeau kreeg, heeft mijn mening over het product niet beïnvloed. Meer info in de disclaimer.