De opzet van de app klinkt veelbelovend. Field Trip geeft je, gebaseerd op je locatie, een oplijsting van leuke dingen in je directe omgeving. Op die manier hoef je niet meer te bladeren in reisgidsen en kan je tijdens uitstapjes, je tijd maximaal benutten. Alles wat rondom jou de moeite waard is, wordt je overzichtelijk voorgeschoteld. Het enige wat jij nog moet doen is kiezen en rondkijken. Deze app had dus misschien ook Looking around kunnen heten :-).

Kom je ergens in de buurt van een bezienswaardigehid, dan ontvang je een melding. Je kan er ook voor kiezen om een beschrijving te laten voorlezen, via een headset. Een gids of een audioguide wordt dus bijgevolg overbodig.

Ik probeerde de app even uit vanuit mijn woonplaats en inderdaad, meteen verscheen er een lijst met bezienswaardigheden op korte afstand. En dat bleken er meer te zijn dan ik had gedacht.

Op zich allemaal heel gebruiksvriendelijk maar waar ik minder enthousiast over ben is de look van de app. Behoorlijk verouderd en nogal somber. Het had best wat frisser gemogen. Verder zie ik ook een mishmash van talen. Nederlands, Frans, Engels…. Er is nog sleutelwerk!

In de reviews op de app stores lees ik wisselende commentaren, gaande van laaiend enthousiast tot heel negatief.
Er zit dus niks anders op dan deze reisapp maar verder uit te proberen, toch?

Even in beeld:

Om de app te installeren:

       

 

Heb je Field Trip uitgeprobeerd? Laat even weten wat je ervan vindt.