Detour app

Voor volgende maand heb ik een tripje naar Londen gepland. Wat ik zeker voor mijn vertrek op mijn smartphone installeer, is Detour: een app die zo’n 150 audiotours aanbiedt in een aantal fascinerende plaatsen en je naar plaatsen brengt die niet meteen voor de hand liggen.

Het interessante aan Detour is dat er, net als bij Pokémon Go, gebruik gemaakt wordt van de GPS op je telefoon. Je locatie wordt dus gevolgd waardoor je elke tour op je eigen tempo aflegt en je dus niet met een bepaalde timing rekening moet houden.

Elke rondleiding draait rond een bepaald thema. Voor Londen zijn er zo’n 15 voorzien. Sommigen spelen zich af in hartje Londen, andere dan weer in bepaalde kleurrijke wijken. Kijk maar eens op hun site: je zal merken dat het aanbod behoorlijk is.
Voor elke wandeling is er een aparte pagina met praktische info en een video zodat je alvast een voorsmaakje krijgt.

Centraal staan meeslepende verhalen die gebracht worden door rasvertellers. En ook de ingebouwde interactiviteit maakt het leuk. Zo kan je tijdens een tour de camera van je smartphone op een gebouw of straat richten en een digitale reproductie zien van hoe de dingen er op een ander tijdstip uitzagen.

De app biedt in-app aankopen aan. De tours zijn dus tegen betaling en kosten ongeveer $5 in de USA en $8 in Europa. Je kan ook intekenen voor een jaarabonnement aan $20 en dan geniet je van een ongelimiteerd gebruik. Handig als je in een bepaalde stad een aantal wandelingen wil meedoen. En zeker een aanrader als je alleen reist.

Kijk even mee hoe de app werkt:


De steden waar Detour momenteel actief is:

San Francisco, New York, Chicago, Los Angeles, Washington DC, New Orleans, Boston, Portland, Savannah, Charleston, Austin, Londen, Parijs, Rome, Berljin, Barcelona en Marrakech.

Aanvullende info:

De app installeren:

           

 

Ervaringen met Detour? Laat het dan even weten. Ben benieuwd naar je feedback.