Ergens ter wereld willens nillens enkele uren geblokkeerd zitten op een luchthaven. Leuk is anders. Een staking, vertraging, barre weersomstandigheden, annulaties of gewoon in transit…. Er bestaan heel wat redenen  waardoor je gedoemd bent al wachtende de tijd zo goed mogelijk door te brengen.

Sleeping in airportsDe website Sleeping in airports (ENG) helpt je om een onaangename reiservaring draaglijker te maken door voor heel veel luchthavens aan te geven waar je wat kan rusten. Naast een korte beschrijving van de airport in kwestie volgt er een gedetailleerde beschrijving waar je kan slapen. Zowel op de luchthaven zelf (in wachtruimtes, lounges)…. als hotels in de buurt. Ook andere faciliteiten en vervoer van en naar vind je netjes terug.

Jaarlijks wordt er ook een enquête gehouden waarin reizigers gevraagd worden om luchthavens wereldwijd te beoordelen op basis van comfort, faciliteiten, eetgelegenheden, immigratie, beveiliging, klantenservice, hygiëne, navigatie en mogelijkheden tot slapen.
Voor 2017 krijgt Singapore Changi International Airport, Singapore (SIN) de gouden medaille. Andere luchthavens die op de erelijst staan, zijn vooral Aziatisch en Europees
Om te bekijken waarom Singapore deze eer te beurt valt, kan je even naar hun website doorklikken. Dan begrijp je meteen waarom.
Of bekijk dit filmpje:

Tja, en waar winnaars zijn, zijn er verliezers. Ieder jaar wordt ook gepeild naar de slechtste luchthavens ter wereld en voor 2017 bengelde Juba International Airport, South Sudan (JUB) helemaal onderaan. Heel wat room voor improvenement blijkbaar. De luchthaven is letterlijk dakloos,  heeft geen airco (bij 40° C!) en er rondwandelen is blijkbaar ook geen pretje omwille van de rottende vloerbedekkingen waarin mensen wegzakken….
Omdat fotografie in Zuid-Sudan is verboden, werd geprobeerd om de toestand van de luchthaven via een tekening weer te geven.
Uit het overzicht blijkt verder dat ook Kreta niet de beste leerling in de klas is. Zowel Heraklion als Chania staan in de lijst. Ook enkele kleinere luchthavens uit Europese hoofdsteden zoals Rome, Parijs en Londen kunnen beter.

Leuke site met verrassend gedetailleerde info, goed geschreven content en een sterk uitgewerkte community. Een aanrader!

Interesse in andere websites over luchthavens?

  • Lees mijn blogpost over Flio. Een handige website met veel praktische info over een pak luchthavens ter wereld. Met kortingsbonnen en al.
  • Ook leuk is https://www.vliegtuigvolgen24.nl. Daar kun je via de flightradar onder meer vliegtuigen volgen over heel de wereld.