Je zou kunnen stellen dat qua natuurschoon Denemarken het onderspit moet delven tegen zijn Scandinavische broertjes maar dit geldt niet voor het eiland Møn. Ben je in Seeland (het Deense gedeelte waar Kopenhagen ligt) maak dan zeker een ommetje richting Oostzee en begeef je via een van de 2 bruggen naar Møn. Het is de moeite waard.

De bezienswaardigheid bij uitstek zijn de prachtige witte krijtrotsen (Møns Klint) die zich uitstrekken langs het heldere water, zo’n 7 kilometer lang.

Het is er prachtig wandelen. Er zijn een aantal wandelroutes uitgezet – gaan van 2 tot 9 km- die via houten trappen lopen. In het Geocenter (bezoekersbureau) kan je een kaart halen met uitgestippelde wandelingen.

We parkeren er onze auto en dalen de trappan af, richting strand. Daar aangekomen worden we verrast door de kleuren van de heldere Oostzee en de rotsen die een heel steile wand vormen. We hebben geluk, het is die dag prachtig weer en alles baadt in het zonlicht.

 

Op het strand liggen grote ronde keien wat het wandelen iets moeilijker maakt maar dat geeft niet. De kinderen vinden het veel leuker om af en toe halt te houden en mooie stenen te zoeken. De terugweg was klimmen geblazen en verliep weer door het bos.

Bekijk het ook even in beeld.

 

 

Nog enkele foto’s:

Wat valt er verder nog te bekijken op Møn?

  • Een aantal prehistrorische grafheuvels. Het grootste graf is Kong Asgers Høj en ligt bij Sprove.
  • De hoofdstad Stege
  • Kerkjes met Middeleeuws fresco’s
  • Het slot Liselund

 

Reisgidsen over Denemarken die volgens mij hun geld waard zijn: