Lonely Planet is vooral bekend voor zijn uitstekende reisgidsen. Zelf ben ik ook een regelrechte fan. Hun boeken bulken namelijk van de nuttige tips en vergezelden me de afgelopen jaren tijdens heel wat reizen en korte tripjes.

Naast die reisgidsen pakt Lonely Planet ook uit met een heel aantal heerlijke boeken die je meteen zin doen krijgen je bagage te pakken, op het vliegtuig te springen en al het moois op aarde met eigen ogen te gaan bekijken.
Ik zocht er enkele uit, die ook beschikbaar zijn in het Nederlands en stuk voor stuk kunnen tellen als ultieme inspiratiebron. Even in het online inkijkexemplaar lezen en je bent verkocht!

Lonely Planet – The Place to Be

Loenely Planet - The Place To BeLaten we beginnen met een hele originele. In The Place to Be worden 240 bestemmingen gekoppeld aan 12 verschillende emoties. Plezier, avontuur, reflectie….. Je vindt er niet alleen een beschrijving van de bestemming maar ook prachtige foto’s en een aantal nuttige tips. Let ook even op de cover die een hoog zengehalte heeft.

  • Aantal bladzijden : 304
    Prijs : € 25 (€ 20 vanaf 4de boek in 12 maanden)
    Verdere info, stukje lezen en verkrijgbaar bij bookspot.

Lonely Planet – Mooiste treinreizen

Lonely Planet - Mooiste treinreizen

Ik ben dol op treinreizen. Je zit comfortabel, je kunt wat heen en weer lopen en ondertussen zoeft het landschap voorbij. Sommige trajecten zijn bovendien adembenemend mooi en verdienen echt om opgenomen te worden in een reisplanning.
Lonely Planet bundelde 60 routes in een boek en rangschikte ze volgens continent. Ook een aantal Europese staan erin dus het is geen ver-van-mijn-bedshow.

Aantal bladzijden : 304
Prijs : € 25 (€ 20 vanaf 4de boek in 12 maanden)
Verdere info, stukje lezen en verkrijgbaar bij bookspot.

Lonely Planet – Geheime wereldwonderen

Lonely Planet - Geheime wereldwonderen

360 buitengewone plekken die nauwelijks bekend zijn. Natuurlijke bezienswaardigheden of resultaten van menselijke tussenkomst en creativiteit. Al die hotspots zijn in dit boek gerangschikt volgens geografische lengtegraad. Leuke opzet, fijn om te lezen en fotografie die je omver blaast.

Aantal bladzijden : 304
Prijs : € 25 (€ 22,50 vanaf 4de boek in 12 maanden)
Verdere info, stukje lezen en verkrijgbaar bij bookspot.

 

Lonely Planet – Ultieme avonturen

Lonely Planet - Ultieme avonturenOp zoek naar de ultieme kick of weer toe aan een challenge? Dan is deze iets voor jou.
Per soort activiteit staan een aantal uitdagingen opgelijst. Alles staat mooi beschreven en gedocumenteerd. Wat de uitdaging inhoudt, hoe je je het beste aanpakt en ook een soort van B-plan.

Aantal bladzijden : 272
Prijs : € 25,99 (€ 20,79 vanaf je vierde boek)
Verdere info, stukje lezen en verkrijgbaar bij bookspot

Lonely Planet – Ultieme culi-bestemmingen

Dit boek laat je kennis maken met de 500 beste eetervaringen uit de hele wereld. Een culinaire bucketlist met prachtige foto’s. Per gerecht staat er een beschrijving (geen recept) en een adres waar je kan gaan proeven. Dit is er eentje voor elke foodie.

Aantal bladzijden : 320
Prijs : € 29,99 (€ 26,99 vanaf je vierde boek)
Verdere info, stukje lezen en verkrijgbaar bij bookspot

Deze blogpost bevat affiliate links. Meer info vind je in de disclaimer.