Liefde van je leven - N.I. MontenyNog op zoek naar een luchtige roman om in je reistas te stoppen of om op een zomerse dag in je tuinstoel te lezen?
Rep je dan naar de boekenwinkel of bestel Liefde van je leven van N.I. Monteny online en laat je meeslepen door een verhaal dat zich afwisselend afspeelt in België en in Italië. Op plaatsen die je meteen aan vakantie doen denken, zoals Rome, de Belgische kust…. Reislectuur bij uitstek dus en net in die context heb ik het boek de afgelopen week gelezen.


Waarover gaat Liefde van je leven?

Het verhaal draait rond 2 personen die onafhankelijk van elkaar doorheen een mentaal proces gaan en uiteindelijk een finale beslissing nemen.

Aan de ene kant is er Liesl, een pichtsbewuste en zichzelf wegcijferende plusmama, die op een dag een enorm bedrag met Euromillions wint. Als ze thuis aankomt om het grote nieuws te vertellen, vangt ze een gesprek op dat niet voor haar oren bestemd is en haar compleet overstuur maakt. Ze vlucht halsoverkop naar Italië waar ze onderduikt in het luxueuze hotel ‘La Posta Vecchia’. Daar maakt ze kennis met een enkele fijne mensen die haar opvangen en haar bepaalde dingen doen inzien.

Anderzijds hebben we Rebecca, de 20-jarige dochter van Liesl’s partner, die haar liefdesleven op de rails probeert te  krijgen en moet kiezen tussen 2 mannen die om haar heen draaien. Totaal verschillende karakters met een uiteenlopende kijk op een relatie….


Mijn mening

Hoewel ik niet zo vaak naar dit genre boeken grijp, zat ik vanaf de eerste bladzijden meteen in het verhaal en bleef ik met plezier doorlezen. Het boek is heerlijk ontspannend, leest als een trein en bevat voldoende dynamiek dankzij de goed uitgewerkte karakters.  Geen enkele passage is langdradig. Integendeel, er zit behoorlijk wat vaart in Liefde van je leven.

Door de logische indeling met een duideliike weergave van plaats en tijd is het bovendien echt makkelijk om de gebeurtenissen te kunnen situeren. Leuk zijn ook de 2 verhaallijnen – eentje over Liesl en de andere over Rebecca- die alternerend langs elkaar lopen.  Af en toe hebben ze een heel licht raakpuntje maar verder zoeken ze apart van elkaar een antwoord op de vraag: ‘Wat nu’. Zowel op persoonlijk als op relationeel vlak.

Leuk detail: ‘La Posta Vecchia, het hotel waarin een deel van het verhaal zich afspeelt, bestaat echt. Was je al aan het wegdromen dankzij de beschrijvingen in het boek, dan geven de foto’s op de website van dit luxueuze resort je nog een extra zetje.

Je kunt Liefde van je leven online bestellen en een inkijkexemplaar raadplegen bij bol.com en Bookspot. Of download het op je ereader, wanneer je net als ik, op vakantie een aantal boeken wil verslinden.

Info

  • Auteur: N.I. Monteny
  • ISBN : 9789461317322
  • Publicatiedatum : 31/05/2018
  • Aantal pagina’s: 345
  • Uitgever : Van Halewyck
  • Uitvoering : Met zachte kaft
  • Prijs  :

 

Deze blogpost bevat affiliate links. Meer info vind je in de disclaimer.